sestdiena, 2014. gada 11. janvāris

Čiv, čiv!

Labrīt, labvakar, labdien!
Lasot miljonus dažādu apskatu un topu rakstu, kas pēdējā laikā internetā rodas kā sēnes pēc lietus, esmu nolēmusi izveidot arī savu pagājušā gada topu. Nē, nē, tie nebūs 10 kosmētikas produkti, kam noteikti jāatrodas Tavā kosmētikas maciņā, nedz arī 5 iPhone aplikācijas, bez kurām mūsdienās dzīve vairs nav iedomājama. Un tas pat nebūs Beyonce labāko dziesmu apskats (kaut gan - neslikta doma). Tas būs...
Ta-ta-dā, tadadā da-dā!

Labākie
 konti 2013

Tātad izskatīšanai tika iesniegti bezgalīgi daudzi twitter konti, kurus izskatīja vērīga, profesionāla un kompetenta žūrija viena cilvēka sastāvā. Žūrijas locekļa (tas skan tik nepareizi) vārds netiek atklāts personas datu neaizskaramības ietvaros, kā arī tiek noliegts apšaubīt, kritizēt un nepiekrist šīs kompetentās žūrijas pilnīgi objektīvajam viedoklim.

Tad, lai iet.

#6 - reklāmas rīmu paradīze, jeb @Briliant_Ads


Interesants tviterkonts, kas manu uzmanību piesaistīja ar šo fotogrāfiju, kas ir, manuprāt, spēcīgākā "nebrauc dzēris" tēmai veltītā reklāma, ko esmu redzējusi.
Šī konta īpašnieki rūpējas, lai tajā ik dienas parādās kas jauns, kas ir viens no iemesliem, kāpēc man tas patīk. Tomēr, saprotamu iemeslu dēļ, arī šis konts mēdz nogrēkot ar dažādām "kreisajām" reklāmām, kas patiesībā nav nekādas reklāmas, bet gan garlaikotu viesmīļu sacerēti tekstiņi, kas izlikti apskatei pie pustukšu pabu nobružātajām durvīm.



#5 - tiem, kas nevar sagaidīt, jeb @irjaunaisgads



Īstenībā, šo asprātīgo ideju biju nodomājusi ievietot pēdējā vietā švakā izpildījuma dēļ, bet pārdomāju, jo savējie tomēr jāatbalsta. Latviešu versija ārzemju @IsItNewYears neattaisnoja uz sevi liktās cerības un diemžēl kā sākās, tā arī beidzās atstādama mantojumā vien divus čivinājienus. Ņemot vērā, ka konta informācijā minēts "Ja zudis pamats zem vecgada kājām, esmu šeit, lai palīdzētu!", jāsecina vien, ka pašam šī konta uzturētājam laikam pamats zem kājām zuda 31. decembrī. Žēl, protams, bet var saprast - kurš gan Jaungada naktī sēž un gaida, kad pulkstenis sitīs 12, tikai tāpēc, lai iečivinātu par to, ka Jaunais gads visiem par pārsteigumu tiešām tomēr ir atnācis? Tiesa gan mierinājumam varu teikt, ka ārzemju versijai ir tikai viens tvīts, tā kā vismaz neesam galīgos zaudētājos palikuši.



#4 - 21. gadsimta baušļi, jeb @TheTweetOfGod


Arī šim plaši zināmajam tvitterkontam ir radīta latviešu versija, bet tā ir tik nožēlojama, ka es pat negrasos to pieminēt. Tiešām, džeki, beidziet - nav smieklīgi. Ko gan reizēm nevar teikt par pašu oriģinālu. Par spīti tam, ka "Dieva tvīts" ir izpelnījies plašu reliģiozu cilvēku nosodījumu, tas pulcē milzīgu sekotāju pulku. Jāatzīst, ka arī man reizēm šķiet, ka tā autori balansē uz nepieklājības un ņirgāšanās robežas, tomēr reizēm tvīti ir tik trāpīgi, ka grūti nepiekrist vai nenospiest "retweet". 


#3 -  tas, ar ko nevajadzētu lepoties, jeb @lepojamies


Kurš gan nezina, šo retvītošanas mašīnu, kas radīta ar domu iedzīt šausmas visos rupekļos un aprobežotajos jauniešos. Šķiet, šis ir vienīgais konts (izņemot, protams, Andra Kiviča, Laura Reinika un Lienes Candy kontus, kas mediju vidu, šķiet, tiek uzskatīti par absolūti drošiem avotiem, no kuriem smelties idejas jauniem rakstiem), kas radījis diezgan plašas diskusijas arī citos medijos. Diemžēl šobrīd nav skaidrs, vai šis rupeklību retvītojājs ir panācis savu un nodrošinājis kaut kādu pieklājības normu ievērošanu šajā sociālajā tīklā, vai tieši otrādāk - izaicina nenobriedušus prātus krāt plusiņus retvītu formā un apzināti rakstīt jēlības, cerībā, ka tiks sadzirdēti.





#2 - patiešām ļauni joki, jeb @LauniJoki


Atļaušos apgalvot, ka šis ir viens no populārākajiem latviešu twitter kontiem. Reizēm jēli, reizēm precīzi, reizēm prasti, bet vienmēr tikai un vienīgi ļauni joki. Neieteiktu šim te sekot personām, kas nav zaudējušas nevainību vai sasniegušas vismaz 16 gadu vecumu - kas nu kuram pienāk agrāk.



#1 - dosim vārdu karalienei, jeb @Queen_UK



Iespējams, labākais tviterprojekts, kas jebkad radīts. Londonas Olimpisko spēļu atklāšana, Eirovīzija, The X Factor - tie ir tikai daži TV raidījumi, kurus esmu skatījusies vienlaicīgi lasot šo kontu. Lieliska valoda, smalks humors, absolūti nekādas žēlastības - tas šo kontu padara atšķirīgu no citiem. Tajā nav nedz prastuma, nedz jēlu joku, tomēr viens liels mīnuss ir gan/ Pateicoties tam. ka šos konts ir kļuvis tik populārs visā pasaulē, tā uzturētājs (cilvēks, kura vārds joprojām nav zināms), ir savus sacerētos tvītus izdevis grāmatā, kā arī izveidojis interneta veikalu, kurā tiek tirgotas dažādi tematiskie suvenīri. Diemžēl, ar vien biežāk tas viss tiek reklamēts šajā kontā, līdz ar to nedaudz ir zudusi tā kvalitāte, kāda tam bija, kad es pirmoreiz tam piesekoju pirms 4 gadiem. Bet, tik un tā - nepārspējami.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru